De Scandinavische stijl

Wat meteen opvalt aan een Scandinavische stijl is de serene uitstraling. Dit wordt vooral bereikt door de kleuren in de woning (of kamer) rustig te houden en veel te werken met wit. Niet alleen de wanden en vloeren zijn wit maar vaak worden de kozijnen, het houtwerk van de deuren en zelfs de trappen ook wit gemaakt. Het wit van de ruimte kan je doortrekken naar witte meubelen, het is hierbij wel belangrijk dat je probeert te voorkomen dat de ruimte te eentonig wordt. Je kan hiervoor zorgen dat je bijvoorbeeld niet spierwit als basiskleur gebruikt maar een net wat warmere tint wit. Door het wit te combineren met bijvoorbeeld houten meubelen met een natuurlijke 'look' voorkom je eveneens dat het wit te overheersend wordt.

 

In een Scandinavische interieur horen ook meubelen en andere elementen met een robuuste uitstraling thuis. Pure materialen en tinten hebben hierbij een voorkeur. Voor de hand liggend zijn houten meubelen, maar ook beton is een vaak toegepast materiaal. Voor accessoires kun je het beste kiezen voor objecten die een pure sfeer uitademen. De serene uitstraling die kenmerkend is voor de Scandinavische stijl hangt ook samen met eenvoud. Overdadigheid en de Scandinavische stijl gaan niet samen. Wees daarom spaarzaam met de accessoires. Als tegenwicht van al het wit en de stoere materialen zijn accessoires in warme materialen als vilt en wol een goede keuze.

Scandinavisch wonen gaat ondanks de misschien wat sobere uitstraling wel gepaard met ultiem comfort en functionaliteit. Scandinaviërs hechten veel waarde aan details, slimme innovaties en gebruiksvriendelijkheid. Ook worden er vaak strakke lijnen aangehouden bij Scandinavische ontwerpen en is duurzaamheid ook van belang bij het kiezen van materialen en het ontwerp. Scandinavische meubels zijn dan ook vaak handwerk en staan bekend om het vakmanschap.Dat is ook wat de meubels uitstralen; kwaliteit, functionaliteit en een simplistisch design. .

Met Scandinavische meubels bedoelen we niet alleen al het design dat in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland wordt vervaardigd. De moderne Scandinavische meubel stijl heeft betrekking op een specifiek historisch moment en op een stilistische benadering. Deze benadering gaat uit van moderne opvattingen over meubel design met een focus op schoonheid, functie en beschikbaarheid.De stijl richt zich op lage kosten, duurzame materialen, technische innovatie en gebalanceerde, bedrieglijk eenvoudige esthetiek. Organische vormen, beïnvloed door de natuur en de beeldhouwkunst werden gecombineerd met het ideaal van massaproductie en fabrieksproductie van hoge kwaliteit.Er zijn Scandinavische meubelstukken met kwaliteit in alle prijsklassen en het hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

Bron: Pinterest

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Creatief met bestek

Bestek gebruik je natuurlijk om mee te eten, maar wist je dat je van bestek nog veel meer leuke accessoires kunt maken voor in huis?

Nou hoor ik je al denken: Ik heb geen bestek over, leuke ideeën maar ik kan er niks mee. Natuurlijk kunt u ook leuke dingen maken, ga gewoon eens langs de kringloopwinkel of bezoek een rommelmarkt. Kijk op internet er is genoeg te vinden. En het belangrijkste is laat je creativiteit los. Maak een lamp, of kandelaar je kan het zo gek niet bedenken of het is te maken en het hoeft niet moeilijk te zijn. 

Nog op zoek naar leuke haakjes voor in de hal om je jassen op te hangen? Gebruik een vork ervoor en buig te tanden 1 voor 1 voor een leuk effect, zo kan je elk haakje toch anders maken. Of misschien op zoek naar een fruitschaal? Ook dat is zelf te maken. Wilt u een kandelaar zoals de foto hierboven dan is het wel het mooiste als u op zoek gaat naar een soeplepel met een sierlijk handvat, dat geeft er juist net dat romantische tintje aan. 

En bent u heel erg creatief en zoekt u een kunstobject voor in de tuin of gallerie, of in uw winkel maak dan deze super leuke stoel zoals hierbeneden. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren om ook zelf dingen te gaan maken. Laat vooral je eigen creaties hieronder in de reacties zien! 

Bron: Foto's van Pinterest

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Saaie muur pimpen

Iedereen die kent of heeft het wel, een muurtje; in de hoek, bij de bank of ergens anders, waarvan je niet weet wat je ermee moet doen, 1 kleur schilderen, of toch weer standaard op zoek voor een schilderij.

 

Tegenwoordig heb je ook hele mooie muurstickers voor een lage prijs. Ga op zoek naar iets dat bij jou en je huis past.

Het is makkelijk aan te brengen en ook weer makkelijk te verwijderen zonder dat je de verf beschadigd. En binnen een (paar) uur gedaan. Het is een simpele oplossing om een totale verandering te creëren. En dat voor weinig geld.

Zelf hadden wij bij de bank 2 muurtjes die gewoon wit waren en ik maar saai vond. Zie de foto's hierboven. Behang leek mij een leuke oplossing maar mijn partner wilde dat niet. Wat doe je dan. Ik ben dus opzoek gegaan naar wat anders en kwam zo deze muursticker tegen. Dus hup in me winkelmandje en betalen maar.

De sticker kwam op 1 groot vel binnen maar je kon zelf helemaal bepalen hoeveel blaadjes je aan de bamboestok wilde. Dus je kan het zelf zo groot maken als je wilt. Nadat ik het vel goed had bestudeerd ben ik aan de slag gegaan en hieronder zie je het resultaat.

Om het af te maken bij het tafeltje heb ik er nog wat accessoires neergezet en het meer 1 geheel laten vormen.

Een hele verandering in een korte tijd en dat geen kapitalen kost. Wie wil dat nou niet!! En zo blijft het ook nog is leuk om je interieur te veranderen of een nieuwe uitstraling te geven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Dierbare herinneringen

Of het nu gaat om een (overleden) familielid of huisdier, je wilt sommige dingen een speciaal plekje in je huis geven. Maar geen standaard foto aan de muur, wat doe je dan? Zoek naar de spullen die voor jou een speciale betekenis hebben. Je kan denken aan een foto, een bepaald kledingstuk, het favoriete speeltje van je huisdier of zelfs een meubelstuk. Het maakt niet uit, alles kun je gebruiken.

Zo is mijn hond overleden en ik wilde heel graag een mooi aandenken aan haar. En natuurlijk heb ik hele mooie foto's die ik op hout,aluminium of canvas kon laten afdrukken maar voor mij was dat het niet. Ik vind het te moeilijk om een foto van mijn hond in mijn woonkamer te hangen, en ik kan begrijpen dat ik niet de enige ben. We hadden van een pallet een hele mooie mand voor haar gemaakt en ik kwam op het idee om daar wat mee te doen.

Mijn vriend heeft de hele mand weer uit elkaar gehaald en de mooiste planken hebben we uitgezocht. Ik wilde er graag twee tafeltjes/ krukjes van maken, die schuren en verven en dan in de woonkamer zetten met een plantje er op. Zelf vond ik dit een heel mooi idee omdat je dan toch nog een stukje van haar bij je hebt maar er niet direct aan herinnerd wordt.  

Zoals ik al eerder vertelde vind ik het persoonlijk moeilijk om een foto in de woonkamer te hangen. Maar op Facebook kwam ik toevallig een man tegen die portretten schildert. Ik heb contact met hem opgenomen en gevraagd wat de mogelijkheden waren. Binnen een dag kreeg ik al antwoord terug en eigenlijk was alles bespreekbaar. Dus na even nadenken, toch besloten dat ik graag een schilderij wilde voor boven op mijn werkkamer.  Felix (van Felix Botman Artwork) ging er mee aan de slag. En wat ik zelf heel fijn vond is dat Felix je tussendoor ook op de hoogte houd met het hele proces, zo heeft hij mij een eerste opzet doorgestuurd en me verder meegenomen in het proces. Een paar weken later was het af. Nadat hij het netjes op de post had gedaan was het schilderij er binnen een dag. En wat ben ik er blij mee, hij heeft ongelooflijk goed werk geleverd en tot op de dag van vandaag geen spijt. Ik zie echt mijn lieve hond en dat is precies wat ik wilde.

 

 

Maar je kan natuurlijk ook voor wat anders kiezen. Wat dacht je van een mooie foto, samen met spullen die voor jou veel waarde hebben. Zet ze bij elkaar op een mooie plek in je huis en je hebt je eigen herinneringsplekje gemaakt.

Op de foto hieronder heb ik een foto, hoed, tasje ,handschoenen en 2 kaarsjes gebruikt., en de spullen bij elkaar in een vak gezet. (wegens privacy heb ik de foto even omgedraaid).  

Of heb je een oud tafeltje of kast geërfd, kijk dan of het misschien nog in je interieur zou passen, wees niet bang om het meubelstuk te schuren en te verven. Zet er desnoods andere knopjes of poten onder en je hebt een heel nieuw kastje dat wel bij je past. Het uiterlijk veranderd maar de emotionele waarde/ herinnering blijft. Of kies een mooie 3D lijst uit en maak een soort collage. Het belangrijkste is, dat het niet te vol wordt. Veel spullen bij elkaar oogt rommelig en je wilt juist een ''rustig'' plekje.

Bron: onderste foto van pinterest, andere zijn zelfgemaakt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

Kleurkarakters

De kleuren die je in je huis gebruikt, weerspiegelen je persoonlijkheid. Ze hebben echter ook een eigen karakter, dat gebaseerd is op hun eigenschappen en op hun persoonlijke en culturele associaties. Het karakter van een kleur kan een leidraad zijn voor de plek waar je die kleur het beste kunt toepassen. Een kleur kan namelijk van invloed zijn op hoe je op een kamer reageert. Het karakter van een kleur is sterk bepalend. Houd bij het kiezen van de hoofdkleur rekening met zowel je eigen persoonlijkheid en voorkeuren als het doel van de kamer. 
 
Rood: Rood is warm, energiek en levendig. Mensen die van rood houden, zijn actief en sterk; ze hebben graag de leiding. Rood staat voor dynamisch en gezellig; rood liefhebbers kunnen vaak moeilijk stilzitten. Pas rood toe in een woonkeuken, waar activiteit belangrijker is dan ontspanning.

Oranje: Oranje is levendig en vrolijk, werkt sterk in op de zintuigen en geeft een goed gevoel. Oranje is net zo opwindend als rood, maar minder heftig. Het is ideaal om een saaie ruimte op te peppen. Een oranje persoonlijkheid is blijmoedig en houdt van gezelschap.

Geel: Geel is opgewekt en warm; geel stemt optimistisch. Een gele persoonlijkheid is blijmoedig en intelligent, een goede prater die graag gezelschap heeft. Een geel huishouden ademt een blije, gezonde levensstijl, met vrolijke bewoners die vol ideeën zitten.

Roze: Roze staat voor geborgenheid en vertrouwen. Iemand die behoefte heeft aan geruststelling, trekt naar roze. De roze persoonlijkheid is liefhebbend, koesterend en geeft de romantische kant van de liefde weer. De bewoners van een roze huishouden zijn vaak zorgzaam en begaan met anderen.

Paars: Paars is diep, intens, emotioneel en exotisch. Het stimuleert zowel de geest als de zintuigen. Mensen met een voorkeur voor paars houden van pracht en praal. De bewoners van een paars huis zijn individualisten. Een bezoek aan hen vergeet je niet gauw.

Blauw: Blauw is rustgevend, ontspannend en kalmerend. Geschikt dus voor mensen die van rust houden. Mensen met een voorkeur voor blauw zijn vaak intellectueel en creatief. Blauw is zacht voor de ogen en de zenuwen; ideaal voor slaapkamers en andere 'rustplekken'.

Groen: Groen, de kleur van de natuur en groei, is kalmerend, fris, schoon en heel ontspannend. Mensen die van groen houden, zijn relaxt en makkelijk; ze nemen alles zoals het komt. Iemand met een groen interieur streeft naar eenvoud en rust, een vredig toevluchtsoord.

Zwart & wit: Mensen die kiezen voor zwart en wit stellen op prijs op eenvoud en zuiverheid. Omdat de kleur ontbreekt, zijn vorm en textuur belangrijker.

Neutraal: Liefhebbers van neutrale tinten zijn onafhankelijk en laten zich niet in een hokje duwen. Met neutrale tinten kun je alle kanten op.

Bron: Foto's van pinterest

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.